Έκθεση Ομίλου «Αθλητισμός και Ομαδικά Μαθήματα για ΑμεΑ»

Οι δραστηριότητες του Ομίλου στόχευαν στην δραστηριοποίηση των μαθητών, στην ενεργοποίηση των κινήτρων τους και στην συνειδητοποίηση του εαυτού τους μέσα από την πραγματοποίηση κοινωνικών δράσεων που υλοποιήθηκαν με μαθητές από τα ειδικά σχολεία.

Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση των μαθητών για την άθληση των ατόμων με διανοητική αναπηρία και η προώθηση της συνεργασίας. Με την εφαρμογή προγραμμάτων συνεκπαίδευσης επέρχεται βαθύτερη και αποτελεσματικότερη συνεργασία και γεφύρωμα του χάσματος μεταξύ διαφορετικών ομάδων μαθητών. Με αυτές τις προϋποθέσεις οι μαθητές του Ομίλου του σχολείου μας «Αθλητισμός και Ομαδικά Μαθήματα για ΑμεΑ» συμμετείχε για τουλάχιστον οκτώ μήνες στα προπονητικά προγράμματα ποδόσφαιρου στα γήπεδα του δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού με μαθητές-αθλητές των προγραμμάτων των Special Olympics Hellas στο άθλημα του ποδοσφαίρου.

Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, πραγματοποιήθηκαν επισκέψεις σε χώρους που υποστηρίζονται αθλητικά και κοινωνικά από ευπαθείς ομάδες και έγιναν επιδείξεις των ειδικών δεξιοτήτων
των παιδιών. Οι μαθητές μας και η ομάδα των Special Olympics τιμήθηκαν από τον Δήμαρχο Αγίων Αναργύρων-Καματερού κ. Τσίρμπα Σταύρο για την συμμετοχή τους στο Πανελλήνιο
Πρωτάθλημα Special Olympics στο Λουτράκι και την κατάκτηση της 1ης Θέσης στο Άθλημα του Ποδοσφαίρου 7×7.

Συγκεντρωτικά, επιτεύχθηκε η ουσιαστικότερη επιδίωξη του Ομίλου που ήταν ο αλληλοσεβασμός, η συνεργασία και η αποδοχή της διαφορετικότητας. Δημιουργήθηκαν άρρηκτοι δεσμοί με τα παιδιά, θεμελιώθηκαν φιλίες μέσα από την προσωπική εμπειρία τόσο του αθλητισμού, όσο και της συμπερίληψης. Τελικά, όλοι οι μαθητές βοηθήθηκαν να ενταχθούν γρηγορότερα στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο, έμαθαν την αξία της προσφοράς και της αγάπης.

Υπεύθυνοι καθηγητές προγράμματος: Δρούγκας Φώτιος (ΠΕ 11) – Αγγελοπούλου Άννα (ΠΕ 87.02)

 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ