Τομέας Πληροφορικής

 

Στο σχολείο μας λειτουργεί στην Γ’ Τάξη η Ειδικότητα “Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής” του Τομέα «Πληροφορικής» (Β’ Τάξη).

 

Ο Τομέας Πληροφορικής έχει στόχο να προσφέρει στους μαθητές σύγχρονες γνώσεις στην επιστήμη της Πληροφορικής. Οι απόφοιτοι αποκτούν τεχνικές και ικανότητες που συμβαδίζουν με την αγορά εργασίας, και του δίνουν την ικανότητα να παρακολουθεί τις εξελίξεις γύρω από την Πληροφορική, να προσαρμόζεται σε νέα δεδομένα και να διεκδικεί με αυτοπεποίθηση μια θέση στον επαγγελματικό χώρο.

 

Γιατί να ασχοληθώ με την Πληροφορική;

Γιατί είναι μια επιστήμη που:

  • Βρίσκει εφαρμογές σε όλους τους τομείς της ζωής μας
  • Οι γνώσεις της αξιοποιούνται σχεδόν από όλα τα επαγγέλματα
  • Προσφέρει μεγάλη ποικιλία και δυνατότητες εξειδίκευσης
  • Προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες σταδιοδρομίας

 

Που μπορώ να Εργαστώ;

Τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα αλλά και ως αυτο-απασχολούμενος.

Ειδικότερα σε:

  1. Επιχειρήσεις, Οργανισμούς, Τράπεζες, Ινστιτούτα, Ιδρύματα, Υπουργεία, Εκπαιδευτικές Μονάδες, Μονάδες Κατάρτισης κ.α. που χρησιμοποιούν προϊόντα και υπηρεσίες Πληροφορικής
  2. Επιχειρήσεις που Σχεδιάζουν, Κατασκευάζουν & Υποστηρίζουν προϊόντα Πληροφορικής και Δίκτυα υπολογιστών
  3. Επιχειρήσεις που Προωθούν, Πωλούν & Υποστηρίζουν Προϊόντα και Υπηρεσίες Πληροφορικής και Δικτύων
  4. Ως Ελεύθερος Επαγγελματίας π.χ. γραφείο υποστήριξης και προώθησης δικτυακού εξοπλισμού και δικτυακών υπηρεσιών, γραφείο τεχνικής υποστήριξης σε Η/Υ, γραφείο κατασκευής ιστοσελίδων, γραφιστικές τέχνες κ.α.
  5. Ανοίγοντας την δική σας Επιχείρηση ή αξιοποιώντας τις γνώσεις που θα αποκτήσετε την στήριξη μιας οικογενειακής επιχείρησής. Θα μπορείτε να υποστηρίξετε τους υπολογιστές και τα Πληροφοριακά Συστήματα της επιχείρισης αλλά και την Προβολή της τόσο στο Internet.

 

Δείτε μερικές Ενδεικτικές Ομαδικές ή Ατομικές Εργασίες Μαθητών του Τομέα Πληροφορικής

 

 

Μάθετε Περισσότερα για τις Ειδικότητες του Τομέα:

Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής

Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων

 

 

 computer-studiesΤΕΧΝΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Περιγραφή Επαγγέλματος

Ο απόφοιτος Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής, ασχολείται με την εγκατάσταση και τη συντήρηση υπολογιστικών συστημάτων, την εγκατάσταση και τη συντήρηση Τοπικών Δικτύων υπολογιστών, την εγκατάσταση, τη συντήρηση και την ανάπτυξη εφαρμογών πληροφορικής (συμπεριλαμβανόμενων των εφαρμογών στο Διαδικτύου). Επίσης, ο απόφοιτος Πληροφορικής μπορείς να ασχοληθεί με την Προώθηση και Πώληση προϊόντων Πληροφορικής, την κατασκευή και την διαχείριση ενός Web Site ή ενός E-Shop στο Internet.

Μάθετε Περισσότερα…

 

computer-networksΤΕΧΝΙΚΟΣ Η/Υ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ

Περιγραφή Επαγγέλματος

Ο Τεχνικός Η/Υ και Δικτύων είναι ο εξειδικευμένος επαγγελματίας, ο οποίος συνδυάζει και αξιοποιεί τις δυνατότητες της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών. Μπορεί να πραγματοποιήσει την επισκευή ενός PC, την αντικατάσταση ενός εξαρτήματος (π.χ. ενός σκληρού δίσκου) και να επαναφέρει την λειτουργία του. Μπορεί επίσης να αναλάβει την μελέτη, εγκατάσταση και συντήρηση ενός δικτύου Η/Υ.  Είναι σε θέση να παρέχει διαχειριστική Υποστήριξη σε επίπεδο δικτύου (Network Administrator) και προβαίνει σε διαδικασίες επισκευής ή αντικατάστασης όταν αυτό χρειαστεί.

Μάθετε Περισσότερα…