Το σχολείο μας

Το 1ο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων είναι ένα από τα μεγαλύτερα Επαγγελματικά Λύκεια της Δυτικής Αθήνας με περίπου 300 μαθητές που προέρχονται κυρίως από τις περιοχές: Αγίων Αναργύρων, Καματερού, Ιλίου, Περιστερίου, Σεπολίων και Κάτω Πατησίων.

Παρέχει στους μαθητές που ολοκληρώνουν με επιτυχία τις σπουδές τους Απολυτήριο Λυκείου και Πτυχίο Ειδικότητας.

 

Στο σχολείο διεξάγονται εκτός από τα μαθήματα γενική παιδείας, μαθήματα ειδικότητας και εργαστήρια, ενώ παράλληλα στα πλαίσια του εκπαιδευτικού και κοινωνικού του έργου συμμετέχει σε Ευρωπαϊκά, Περιβαλλοντικά, Πολιτιστικά και Προγράμματα Αγωγή Υγείας.

Οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στο σχολείο είναι κυρίως μόνιμοι, οργανικά τοποθετημένοι στη σχολική μονάδα και με πολυετή υπηρεσία. Μέσα από την διδακτική διαδικασία αλλά και την συμμετοχή τους σε δράσεις εντός και εκτός σχολείου προάγουν την κοινωνικοποίηση των μαθητών, τις ηθικές αξίες, την διεθνοποίηση του σχολείου, τις νέες τεχνολογίες, την καινοτομία και τον πολιτισμό.

 

ΤΟΜΕΙΣ & ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ

Το σχολείο διαθέτει 4 Τομείς και 6 Ειδικότητες:

  • Μηχανολογίας (Ειδικότητες: Τεχνικός Οχημάτων, Τεχνικός Εγκαταστάσεων Ψύξης Αερισμού και Κλιματισμού)
  • Πληροφορικής (Ειδικότητα: Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής)
  • Ηλεκτρολογίας – Ηλεκτρονικής & Αυτοματισμού (Ειδικότητες: Τεχνικός Ηλεκτρολογικών Συστημάτων, Εγκαταστάσεων και Δικτύων)
  • Υγείας – Πρόνοιας – Ευεξίας (Ειδικότητες: Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων, Βοηθός Νοσηλευτή)

 

ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

 

Οι μαθητές έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (Πανεπιστήμια – ΑΕΙ) σε σχολές ανάλογα με τον Τομέα και την Ειδικότητά τους. Μπορούν επίσης να συνεχίσουν περαιτέρω τις σπουδές τους και με το Απολυτήριό και το Πτυχίο τους να εγγραφούν σε δημόσια ή ιδιωτικά ΙΕΚ της επιλογής τους ή να συμμετάσχουν σε αντίστοιχο τμήμα της ειδικότητάς του Πτυχίου τους στο Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας ΕΠΑΛ και να πραγματοποιήσουν πρακτική άσκηση και να αποκτήσουν Πιστοποιητικό Επιπέδου 5.