Τηλεδιάσκεψη σε παγκόσμιο επίπεδο στα πλαίσια του προγράμματος “Παίζουμε μαζί – Μαθαίνουμε μαζί” των Special Olympics

Στις 3 Δεκεμβρίου 2020 γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Πιστεύουμε στην ισότητα και στην Ένταξη όλων των ανθρώπων. Το σχολείο μας στα πλαίσια της Ζώνης Δημιουργικών Δραστηριοτήτων της Α’ τάξης υλοποιεί το Πρόγραμμα: «Παίζουμε μαζί – Μαθαίνουμε μαζί».

Είναι ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό και βιωματικό πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με και χωρίς νοητική αναπηρία να συμμετέχουν μαζί σε αθλητικές δράσεις. Στα πλαίσια αυτού του προγράμματος, ο υπεύθ. καθηγητής φυσικής αγωγής Δρούγκας Φώτης και οι μαθητές μας Μπαφαλούκος Νίκος και Διακάτος Στέλιος συμμετείχαν σε παγκόσμια τηλεδιάσκεψη και απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με το Πρόγραμμα που συμμετέχουν, τις εμπειρίες που έχουν αποκτήσει και που τους έχει ωφελήσει στην ζωή τους.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος των Special Olympics Της Ευρώπης Ντέιβιντ Εβαγκελίστα, ο Διευθυντής των Special Olympics της Αμερικής, εκπρόσωποι του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος Πάνος Βαζαιος και Ροζαλίν Μπένζαμιν και πολλοί άλλοι!!!

Το πρόγραμμα έχει την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, του Υπουργείου Πολιτισμού και της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.