Συμμετοχή του σχολείου μας στην εκδήλωση/έκθεση του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού κατά του σχολικού εκφοβισμού (bullying)

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την συμμετοχή του σχολείου μας στην εκδήλωση/έκθεση του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού κατά του σχολικού εκφοβισμού (bullying). Η αφίσα μας μαζί με τις αφίσες των άλλων σχολείων του Δήμου θα αναρτηθούν κατά μήκος του ποδηλατοδρόμου στο κέντρο των Αγίων Αναργύρων και θα παραμείνουν εκεί για αρκετό χρονικό διάστημα, δημιουργώντας μία υπαίθρια έκθεση και υπενθυμίζοντας σε όλους ότι κάθε πρόβλημα που συναντάμε χρειάζεται τόλμη, διάλογο και όχι φόβο και εσωστρέφεια.

Μήνυμα ελπίδας και αγάπης κατά του σχολικού εκφοβισμού (bullying) έστειλαν οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού, δημιουργώντας μία πρωτότυπη δράση κατά της κρυφής βίας στα σχολεία και στην κοινωνία.

Μέσω της τέχνης έστειλαν το ηχηρό τους μήνυμα κατά της σιωπηρής βίας που συμβαίνει στα σχολεία και που παίρνει διάφορες μορφές και μπορεί να γίνει εξαιρετικά ύπουλος στις παιδικές και εφηβικές ψυχές: «Όχι στον σχολικό εκφοβισμό, που σημαδεύει τις ψυχές και μπορεί να αφήσει ανεξίτηλο το σημάδι της και στην ενήλικη ζωή».

Τα παιδιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δημάρχου Αγίων Αναργύρων-Καματερού Σταύρου Τσίρμπα και ζωγράφισαν με την πένα της ψυχής τους τι σημαίνει για αυτά το bullying, τι σημαίνει η ανοχή σε μία μορφή εκφοβισμού που δρα υπογείως.

Μάθετε Περισσότερα…

Μήνυμα κατά του bullying από τον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού

 

Η Αφίσα του 1ου ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων