2ος Κύκλος Εξ’ Αποστάσεως Σεμιναρίων για Γονείς από το Κέντρο Πρόληψης Φαέθων

Πρόγραμμα «Γονείς εν Δράσει Διαδικτυακά»

Το συγκεκριμένο εξ’ αποστάσεως πρόγραμμα ξεκίνησε να λειτουργεί το Νοέμβριο του 2020 λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας Covid-19 που μαστίζει τη χώρα μας, με στόχο να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο σύνδεσης και επικοινωνίας μας με την κοινότητα. Πιο συγκεκριμένα, το πρόγραμμα αποτελείται από αυτοτελή διαδικτυακά σεμινάρια που απευθύνονται σε γονείς παιδιών όλων των ηλικιών, οι οποίοι επιθυμούν να κατανοήσουν τον εαυτό τους, τα παιδιά τους και τις μεταξύ τους σχέσεις.

Έπειτα από τη μεγάλη ανταπόκριση που είχε ο πρώτος κύκλος του διαδικτυακού προγράμματος «Γονείς εν Δράσει Διαδικτυακά», με χαρά σας ανακοινώνουμε την έναρξη του δεύτερου κύκλου των διαδικτυακών σεμιναρίων, τα οποία θα περιλαμβάνουν τις κάτωθι θεματικές ενότητες:

Θεματολογία Σεμιναρίων

  • «Διαχείριση άγχους και άλλων αρνητικών συναισθημάτων σε περιόδους κρίσης» / Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021 18:00-19:30
  • «Η απαιτητική περίοδος της εφηβείας και πώς μπορούν να την διαχειριστούν οι γονείς» / Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 18:00-19:30
  • «Ο ρόλος των γονέων στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της ψυχικής ανθεκτικότητας των παιδιών» / Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 18:00-19:30

Ο τρόπος εργασίας και συνεργασίας με τους γονείς θα γίνει αποκλειστικά εξ’ αποστάσεως για το κάθε σεμινάριο ξεχωριστά. Οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα σε πραγματικό χρόνο, ‘ζωντανά’, μέσω συγκεκριμένης διαδικτυακής πλατφόρμας και τη χρήση οποιασδήποτε συσκευής (υπολογιστή, διαδραστική πλατφόρμα, κινητό τηλέφωνο) να παρακολουθήσουν και να συμμετέχουν στο σεμινάριο/α της επιλογής τους.

Η διάρκεια του κάθε διαδικτυακού σεμιναρίου θα είναι 1 ½ ώρα και ο αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα πρέπει να ξεπερνάει τους 15. Για το κάθε σεμινάριο θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας σύμφωνα με την ημερομηνία καταχώρησης της συμμετοχής.

Για να δηλώσετε συμμετοχή μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο του προγράμματος «Γονείς εν Δράσει Διαδικτυακά» κ. Κατσουρό Μάριο στο τηλέφωνο 210 2690011. Να επισημανθεί ότι ανάλογα πάντοτε με τη συμμετοχή των γονέων, υπάρχει η δυνατότητα υλοποίησης επιπλέον διαδικτυακών σεμιναρίων μέσα στη χρονιά.

Μάθετε περισσότερες πληροφορίες για το Κέντρο Πρόληψη “Φαέθων” και τις δράσεις του
https://faethon.org/