Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου υποψηφίων 2022 για ΑΕΙ και Δημόσια ΙΕΚ

Μηχανογραφικό Δελτίο για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ)

Aπό την  Παρασκευή 8-7-2022 μέχρι και τη Δευτέρα 18-7-2022 και ώρα 23:59, όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να υποβάλουν το Μηχανογραφικό τους Δελτίο (Μ.Δ.) για να μπορούν να συμμετέχουν στην επιλογή για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) που έχουν ήδη αποκτήσει από την Σχολική τους Μονάδα.

Σε περίπτωση που ΔΕΝ θυμάστε τον Προσωπικό Κωδικό Ασφαλείας σας μπορείτε να ορίσετε νέο από την παρακάτω σελίδα.
Ξέχασα τον Κωδικό Ασφαλείας

Ο υποψήφιος μπορεί να ορίσει τις επιθυμητές προτιμήσεις του με αύξουσα σειρά να τις αποθηκεύσει προσωρινά (ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ) και στη συνέχεια πριν τη λήξη της προθεσμίας να ΥΠΟΒΑΛΕΙ το ηλεκτρονικό Μηχανογραφικό του Δελτίο.

Επισημαίνεται ότι η προθεσμία υποβολής Μ.Δ. είναι αποκλειστική και μετά την παρέλευση της, κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να υποβάλει το Μ.Δ.

Ηλεκτρονική Υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση (ΑΕΙ)

https://exams.it.minedu.gov.gr

 

Πατήστε ΕΔΩ για να Υπολογίσετε τα Μόρια

Πατήστε ΕΔΩ για να δείτε τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής (ΕΒΕ) για τα ΕΠΑΛ

 


 

Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για τα Δημόσια ΙΕΚ (Δ.ΙΕΚ)

 

Οι υποψήφιοι που συμμετείχατε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2022 και οι τελειόφοιτοι που αποκτήσατε απολυτήριο Λυκείου το 2022, ανεξάρτητα από το αν συμμετείχατε ή όχι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του ίδιου έτους, μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά το μηχανογραφικό δελτίο σας μέχρι τη Δευτέρα 18 Ιουλίου 2022 και ώρα 23:59, για ειδικότητες σε Δημόσια Ι.Ε.Κ. που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ή το Υπουργείο Υγείας ή το Υπουργείο Τουρισμού ή το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΕΛΓΟ Δήμητρα) ή τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (πρώην Ο.Α.Ε.Δ.) και αφορούν στο Α’ εξάμηνο κατάρτισης χειμερινού εξαμήνου 2022.

  • Όσοι δεν εμπίπτουν στις παραπάνω κατηγορίες, μπορούν να υποβάλουν αίτηση για εγγραφή σε Δ.Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Παιδείας, στην αντίστοιχη διαδικασία που γίνεται κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο στο σύστημα Επιλογής Υποψηφίων Καταρτιζομένων σε Δ.Ι.Ε.Κ. του Υ.ΠΑΙ.Θ
  • Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων των Α.Ε.Ι. δεν μπορούν να υποβάλουν παράλληλο μηχανογραφικό, καθώς δεν συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2022.
  • Οι απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ. που θέλουν να συνεχίσουν σε ειδικότητα ίδιου τομέα για την οποία υπάρχει αντιστοίχιση και μπορούν να εγγραφούν στο Γ’ εξάμηνο ΔΕΝ συμπληρώνουν παράλληλο μηχανογραφικό. Υποβάλλουν αίτηση απ’ ευθείας στο ΙΕΚ στο οποίο λειτουργεί σε Γ’ εξάμηνο η ειδικότητα που επιθυμούν. Οι ειδικότητες Γ’ εξαμήνου που παρέχουν τα Δ.Ι.Ε.Κ. του Υπουργείου Παιδείας την περίοδο 2022-2023 στο χειμερινό εξάμηνο είναι ΕΔΩ.
  • Εάν οι απόφοιτοι ΕΠΑ.Λ. δεν επιθυμούν εγγραφή απευθείας στο Γ’ εξάμηνο συναφούς ειδικότητας, συνεχίζουν τη διαδικασία συμπλήρωσης Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για επιλογή σε Α’ εξάμηνο, σε οποιαδήποτε ειδικότητα επιθυμούν.

 

Ηλεκτρονική Υποβολή Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για τα Δημόσια ΙΕΚ

https://michanografiko-diek.it.minedu.gov.gr

 


 

Σε περίπτωση που δεν έχετε λάβει ακόμα Κωδικό Πρόσβασης ή ξεχάσατε τον Κωδικό Πρόσβασής σας ή επιθυμείτε να αναιρέσετε το ήδη οριστικοποιημένο Μ.Δ. ή για οποιαδήποτε άλλη βοήθεια/συμβουλή μπορείτε να επισκεφτείτε το σχολείο την Τετάρτη 13/7, την Πέμπτη 14/7 και τη Δευτέρα 18/7  (8.30 έως 13.30), να επικοινωνήσετε στο τηλ. 210-8542210 ή μέσω e-mail στο [email protected] αναφέροντας το ονοματεπώνυμό σας, το λόγω επικοινωνίας και ένα τηλέφωνο για να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

 

Καλή Επιτυχία & Καλά Αποτελέσματα!

 

Περισσότερες Πληροφορίες