Συνάντηση με τον υπεύθυνο (Εμψυχωτή) Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ενσυναίσθησης του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.), Παναγιώτη Πιτσίνιαγκα, στα πλαίσια του μαθήματος Ζώνη Δημιουργικών Δραστηριοτήτων

Η ομάδα των μαθητών της ΖΔΔ 2 με θέμα «Παίζουμε μαζί, μαθαίνουμε μαζί» (Play Unified, Learn Unified), συναντήθηκε διαδικτυακά με τον κ. Παναγιώτη Πιτσίνιαγκα, υπεύθυνο (Εμψυχωτή) Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Ενσυναίσθησης του Συνδέσμου Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους (Σ.Κ.Ε.Π.). Σκοπός της συνάντησης ήταν να συνομιλήσουμε με ένα άτομο με αναπηρία και να σπάσουμε ταμπού και εντυπώσεις… λανθασμένες! Ο Παναγιώτης μας έδειξε πως δεν διαφέρει από κανέναν μας, πως έχει ίδια ενδιαφέροντα και ανησυχίες με εμάς. Η μόνη διαφορά είναι πως βρίσκεται καθηλωμένος σε αμαξίδιο, γεγονός που δεν τον εμποδίζει να ζει όπως όλοι μας.

Οι δύο ώρες που κράτησε η συζήτηση, οι πολλές ερωτήσεις που τέθηκαν στον Παναγιώτη από τους μαθητές και η γλυκιά αίσθηση που μας έμεινε, είναι σημάδια ότι η συζήτηση κίνησε το ενδιαφέρον των μαθητών. Υπόσχεση από όλους μας να τα πούμε και δια ζώσης στο σχολείο όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στις 24 Φεβρουαρίου 2021 με υπεύθ. καθηγητές της ΖΔΔ, κ. Δρούγκα Φώτη και κ. Διαμαντή Δημήτρη.