Πρόσκληση Υποβολής Αιτήσεων για την Μαθητεία 2018-2019

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις από την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου, ώρα 12.00 έως και την Τρίτη 2 Οκτωβρίου και ώρα 23:59!

Λόγω της πιλοτικής λειτουργίας του Πληροφοριακού Συστήματος Μαθητείας, σε περίπτωση που παρατηρηθεί οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής υποβολής, οι υποψήφιοι θα μπορούν να εγγράφονται συμπληρώνοντας το συνημμένο έντυπο αίτησης χειρόγραφα μόνο την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018 και έως 14.00 στα ΕΠΑ.Λ.

 

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Η αίτηση υποβάλλεται ηλεκτρονικά από τους ενδιαφερόμενους στη διεύθυνση:

e-mathiteia.minedu.gov.gr

Στη συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι εκτυπώνουν την αίτηση και καταθέτουν το φάκελο με την εκτυπωμένη και υπογεγραμμένη αίτηση μαζί με τα παρακάτω συνοδευτικά έγγραφα-δικαιολογητικά στις διευθύνσεις των ΕΠΑ.Λ του επισυναπτόμενου Πίνακα 1 μέχρι και την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου και ώρα 14:00.

Σε περίπτωση αδυναμίας συμπλήρωσης της αίτησης ή τεχνικού προβλήματος, οι υποψήφιοι παρακαλούνται να επικοινωνούν με τα ΕΠΑ.Λ. στα οποία επιθυμούν να υποβάλλουν την αίτηση. Εάν δεν εξυπηρετηθούν μπορούν να αποστέλλουν e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Η ίδια διαδικασία ακολουθείται και για όσους υποψήφιους πληρούν τις προϋποθέσεις υποβολής αίτησης και έχουν αναζητήσει και λάβει βεβαίωση δέσμευσης εργοδότη (http://www.minedu.gov.gr/texniki-ekpaideusi2/mathiteia/odigos-efarmogis). Τονίζεται ότι με βάση την νέα Κ.Υ.Α. ο εργοδότης δεν δύναται να έχει α’ βαθμού συγγένεια με τον μαθητευόμενο.

 

Πατήστε ΕΔΩ για να εκτυπώστε την χειρόγραφη Αίτηση

 

 

ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΑ – ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι τα ακόλουθα:

A) Φωτοαντίγραφο:

  1. απολυτηρίου ΓΕ.Λ. ή ΕΠΑΛ ή ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.
  2. πτυχίου ΕΠΑ.Λ. ή ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.
  3. ταυτότητας
  4. αποδεικτικού ΑΜΚΑ
  5. αποδεικτικού ΑΦΜ*
  6. γνωμοδότηση ΚΕΔΔΥ, για τους αποφοίτους του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ.
  7. απολυτηρίου και πτυχίου του δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών παλαιότερων ισότιμων τίτλων με έγγραφο ισοτιμίας ή/και αντιστοίχισης, εφόσον το έχουν λάβει από τις αρμόδιες υπηρεσίες

* Σε περίπτωση που ο υποψήφιος δεν έχει ΑΦΜ μπορεί να υποβάλλει την αίτηση και να προσκομίσει
αποδεικτικό ΑΦΜ κατά την εγγραφή του σε τμήμα του Μεταλυκειακού Έτους Τάξης Μαθητείας

 

B) Υπεύθυνη δήλωση (Πατήστε ΕΔΩ για να την εκτυπώσετε)

 

Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε το σχετικό Έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής

 

 


 

Σύμφωνα με τον Πίνακα 1, στο σχολείο μας 1ο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων, μπορούν να καταθέσουν Αίτηση οι ενδιαφερόμενοι για τις ειδικότητες:

  • Τομέας Υγείας, Πρόνοιας & Ευεξίας – Ειδικότητας Βοηθ. Νοσηλευτική.
  • Τομέα Πληροφορικής – Ειδικότητες: “Τεχνικός Εφαρμογών Λογισμικού” & “Τεχνικός Εφαρμογών Πληροφορικής”.