Ο Υπουργός Παιδείας κ. Γαβρόγλου και ο Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων-Καματερού κ. Σαράντης στον Αγιασμό του 1ο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων

Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018, στον Αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιά τίμησαν το σχολείο μας με την παρουσία τους ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων-Καματερού κ. Ν. Σαράντης, ο Δ/ντης Τεχνικής Εκπαίδευσης κ. Γιώργος Μουστάκας και ο Δ/ντης Δ.Ε. Γ’ Αθήνας κ. Αθανάσιος Αλεξόπουλος.

Ο κ. Γαβρόγλου έκανε λόγο για «συμβολική κίνηση», επισημαίνοντας την αναβάθμιση της επαγγελματικής εκπαίδευσης!

«Ο βασικός λόγος της παρουσίας μου εδώ είναι για να εκφράσω την έμφαση που δίνουμε στα ΕΠΑΛ, ως κυβέρνηση και ως υπουργείο» σημείωσε ο υπουργός Παιδείας και απευθυνόμενος στους μαθητές τόνισε χαρακτηριστικά: «Έχει σημασία να κερδίσετε την κοινωνία, να πάψει η κοινωνία να πιστεύει ότι στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που δεν τα καταφέρνουν στο σχολείο. Αυτό τελείωσε. Στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που επέλεξαν να πάνε στα ΕΠΑΛ».

 

Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ

Ο κ. Γαβρόγλου, αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την αύξηση κατά 15% των εγγραφών στα επαγγελματικά λύκεια, αναφέρθηκε στις επιτυχίες των αποφοίτων των ΕΠΑΛ στις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλά και στα καινούργια προγράμματα σπουδών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Νέα αρχή στα ΕΠΑΛ», το οποίο ξεκίνησε πιλοτικά πέρυσι και φέτος υλοποιείται σε όλα τα επαγγελματικά λύκεια. Σημείωσε, ότι από φέτος οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ θα έχουν προνομιακά τη δυνατότητα να φοιτήσουν στα διετή προγράμματα σπουδών των Πανεπιστημίων λαμβάνοντας στο τέλος των σπουδών τους πιστοποιητικό ευρωπαϊκών προσόντων. Ο κ. Γαβρόγλου αναφέρθηκε στα φαινόμενα βίας και εκφοβισμού προτρέποντας τους μαθητές να συζητούν μεταξύ τους και να σέβονται τη διαφορετικότητα του άλλου. «Η βία δεν είναι αστείο. Η βία πρέπει να φύγει από τα σχολεία μας. Δεν έχει τόπο σε μια δημοκρατική κοινωνία», ανέφερε.

Σε μία σχολική χρονιά που ξεκινά με την επαναφορά της κανονικότητας στη δημόσια εκπαίδευση, με τους εκπαιδευτικούς στις θέσεις τους και τα σχολικά βιβλία να έχουν αποσταλεί στα σχολεία εγκαίρως, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώσταw Γαβρόγλου έκανε ειδική αναφορά στον καθοριστικό ρόλο των εκπαιδευτικών κατά τα χρόνια της κρίσης: «Παρά την κρίση, το δημόσιο εκπαιδευτικό μας σύστημα δεν κατέρρευσε. Και αυτό οφείλεται αποκλειστικά στους εκπαιδευτικούς μας. Και για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να έχουμε και έναν πρόσθετο σεβασμό. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι σήκωσαν στην πλάτη τους τη δημόσια εκπαίδευση και παρά τις οικονομικές και τις κοινωνικές δυσκολίες, παρά το γενικότερα δύσκολο κλίμα, και ανεξαρτήτως πολιτικών και ιδεολογικών πεποιθήσεων, κατάφεραν και κράτησαν όρθια την εκπαίδευση. Γι’ αυτό τους ευχαριστούμε πάρα πολύ».

Έναρξη των σχολείων στις 9 το πρωί από την επόμενη σχολική χρονιά!

Οι μαθητές του σχολείου μας χειροκρότησαν την ομιλία του υπουργείου Παιδείας και ιδιαίτερα τη στιγμή όπου ο υπουργός αναφέρθηκε στην πρόθεσή του να ξεκινούν από την επόμενη σχολική χρονιά τα μαθήματα στις 9.00 το πρωί, σχολιάζονται «για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω»!

Κατόπιν ο κ. Γαβρόγλου είχε συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς του 1ου ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων με τους οποίους συζήτησε αναλυτικά σειρά θεμάτων της επαγγελματικής εκπαίδευσης.

 

Απόσπασμα της ομιλίας του Υπουργού Κ. Γαβρόγλου στο 1ο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων

 

https://www.facebook.com/1755758204639358/videos/482574528908028/

 

 

Φωτογραφικό υλικό από τον Αγιασμό της νέας σχολικής χρονιά 2018-2019