Ανανέωση της Ελληνο-γαλλική συνεργασία με το Λύκειο Marcel Deprez του Παρισιού

Το 1ο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων και το 1ο Ε.Κ. Γ’ Αθήνας υπέγραψαν σήμερα Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019  την ανανέωση της σύμβασης συνεργασίας με το Γαλλικό Λύκειο Marcel Deprez του Παρισιού. Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε στο Γαλλικό Ινστιτούτο στην αίθουσα Auditorium Theo Angelopoulos, ενώ προηγήθηκε η υπογραφή της κεντρικής Ελληνο-Γαλλικής σύμβασης συνεργασίας μεταξύ της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής και της Ακαδημίας των Παρισίων (Académie de Paris).

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Patrick Comoy Σύμβουλος Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και Διευθυντής του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, η κα. Σοφία Ζαχαράκη Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο Patrick Maisonnave Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα, ο κ. Gilles Pécout Πρύτανης της Ακαδημίας του Παρισιού και της ακαδημαϊκής περιοχής Ile-de-France και Καγκελάριος των Πανεπιστημίων του Παρισιού και ο κ. Γεώργιος Κόσυβας Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής.

Ο Πρύτανης της Ακαδημίας των Παρισίων, ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα και η υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων τόνισαν την σπουδαιότητα της συμφωνίας, ως την πιο σημαντική συνεργασία στο επίπεδο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μεταξύ των δύο χωρών.

 

Φωτογραφίες από την τελετή υπογραφής και την παρουσίαση των δράσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος 2018-2019.

 

Δείτε το Πρόγραμμα της εκδήλωσης

 

Το Επαγγελματικό Λύκειο Marcel Deprez του Παρισιού

deprez-8

 

Μάθετε Περισσότερα για το Λύκειο Marcel Deprez