Αριστούχος Πληροφορικής στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Ο αριστούχος μαθητής του τμήματος Πληροφορικής Νικόλαος Μαυρογενειάδης βραβεύτηκε στο πλαίσιο του προγράμματος “Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία”, καθώς διακρίθηκε στις Πανελλήνιες Εξετάσεις για την σχολική περίοδο 2015-2016. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 19 Ιανουαρίου 2017.

Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» ξεκίνησε το 2003 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές και διαχρονικές δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, ο οποίος εδώ και χρόνια έχει επιλέξει να εστιάσει την κοινωνική του δράση σε τομείς που συνδέονται με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση και συγκεκριμένα στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αφορά όλους τους μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Λυκείου, η Eurobank επιβραβεύει κάθε χρόνο τον αριστούχο απόφοιτο που συγκέντρωσε τον μεγαλύτερο αριθμό μορίων πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε κάθε ένα από τα 1.750 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας. Η επιβράβευση του κάθε αριστούχου συνοδεύεται και από χρηματικό έπαθλο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Γαβρόγλου, ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κώστας Ζουράρις, ο εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Αρχιμανδρίτης Πατέρας Χρυσόστομος Παπαθανασίου, ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Ιωάννης Γκόλιας, η Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου κα. Ισμήνη Κριάρη, η αναπληρωτής Πρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διεθνών Σχέσεων του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου κα. Κωνσταντία-Αικατερίνη Λαζαρίδη, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Νικόλαος Μουμούρης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β’ Αθήνας κ. Αθανάσιος Φαλούκας, ο αναπληρωτής Διευθυντής και Προϊστάμενος Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής κ. Θεόδωρος Γατσώρης, ο Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής κ. Νίκος Θεοχαράκης, καθώς και πολλοί παράγοντες της οικονομικής και κοινωνικής ζωής.

Χαιρετισμό απηύθυνε  ο Ολυμπιονίκης κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης, κ. Σπύρος Γιαννιώτης, ο οποίος αφού συνεχάρη τους μαθητές αναφέρθηκε στον αγώνα προς την αριστεία και τις αξίες που πρέπει να τον συνοδεύουν όπως το ευ αγωνίζεσθαι, η ευγενής άμιλλα και ο σεβασμός στον συνάνθρωπο, ενώ προέτρεψε τα νέα παιδιά να συνεχίσουν με την ίδια παρακίνηση, το ίδιο όραμα, το ίδιο πάθος αλλά και με τις ίδιες αρχές, να αγωνίζονται για κάθε στόχο της ζωής τους.

 

Συγχαρητήρια Νίκο!

Σου ευχόμαστε ολόψυχα να πετύχεις τους υψηλούς στόχους που έχεις βάλει. Το σχολείο και οι καθηγητές σου θα βρίσκονται πάντα δίπλα σου για να στηρίζουν τις προσπάθειες σου. Καλή συνέχεια στις σπουδές σου και Πάντα Επιτυχίες!