Συμμετοχή του 1ου ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων σε Ελληνο-γαλλική συνεργασία

Το 1ο ΕΠΑΛ Αγίων Αναργύρων μαζί με το ΕΚ Αγίων Αναργύρων υπέγραψαν σήμερα 13 Μαΐου στην Γαλλική Πρεσβεία συμφωνία συνεργασίας μεταξύ σχολείων όλων των βαθμίδων και κατηγοριών της Αττικής και της ευρύτερης περιοχής του Παρισιού.

Το σχολείο μας αποτελεί 1 από τα 7 σχολεία Πανελλαδικά που θα συνεργαστούν με αντίστοιχα γαλλικά σχολεία. Πιο συγκεκριμένα η συνεργασία θα πραγματοποιηθεί με τον Λύκειο  Marcel Deprez Paris που εκπροσωπήθηκε στην συνάντηση από τον Διευθυντή του κ. Vidon-Brouillard.

Ο κ. Vidon-Brouillard μαζί με τον κ. Olivier Lanez επισκέφτηκαν το σχολείο μας την Πέμπτη 12 Μαΐου, όπου συζήτησαν με τον Διευθυντή κ. Παυλίδη, τον Διευθυντή του Ε.Κ. κ. Φαντάκη και με εκπαιδευτικούς τους στόχους και το πλαίσιο δράσεων της συνεργασίας.

 

Ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Θεοδόσης Πελεγρίνης δήλωσε μετά την υπογραφή της συμφωνίας : “Η σημερινή υπογραφή της εκπαιδευτικής Ελληνογαλλικής συμφωνίας είναι ένα παράθυρο στην Ευρώπη που έρχεται, την πολύχρωμη Ευρώπη, στην Ευρώπη της ανεκτικότητας απέναντι στην διαφορετικότητα, με προτεραιότητα το σεβασμό στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.“

 

Ο Πρύτανης της Ακαδημίας των Παρισίων και ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Ελλάδα τόνισαν την σπουδαιότητα της συμφωνίας, ως την πιο σημαντική συνεργασία στο επίπεδο της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

 

Φωτογραφίες από την υπογραφή της συμφωνίας από τον υφυπουργό κ. Πελεγρίνη και τον κ. Πρύτανη της Ακαδημίας Παρισίων κ. François Weil.

13198593_1761555530756631_6612193860035406763_o

img_0119_400px

Φωτογραφίες από το Marcel Deprez

deprez-8

Marcel-Deprez-001

 

 

Σχετικά Δημοσιεύματα

 

Μάθετε Περισσότερα για το Λύκειο Marcel Deprez